miercuri, 15 iunie 2016

Anxietatea si Prima Nastere

La scurt timp nastere, un numar foarte ridicat de femei sufera din cauza modificarilor hormonale, fapt care se resimte adesea prin schimbarile dese de dispozitie. Astfel, de la stari de fericire si bucurie, in cel mai scurt timp se poate ajunge la stari depresive, insa pot sesiza faptul ca se concentreaza din ce in ce mai greu, sufera din cauza insomniilor, nu se pot odihni chiar si cand copilul doarme sau nu mai au pofta de mancare. Cu alte cuvinte, viata se inrautateste treptat. Aceste simptome sunt des intalnite in randul tututor mamicilor, insa in cateva zile ar trebui sa dispara si totul sa revina la normal, in special datorita faptului ca se amelioreaza si modificarile hormonale.

Ce este anxietatea dupa nastere?


Anxietatea dupa nastere reprezinta totusi una dintre etapele initiale ale vietii de mamica, dar exista si posibilitatea ca simptomele sa persiste, fara a se mai face disparute. De regula, aceasta perioada dureaza cel mult 20 de zile, insa daca viata pare ca nu revine la normal, atunci ar trebui sa se ia masuri si sa se apeleze la serviciile unui psihoteraput.

Care sunt simptomele?

Printre simptome se numara lipsa de energie, insomniile, lipsa poftei de mancare, chiar si in cazul mancarurilor favorite sau senzatia generala de oboseala, chiar si imediat dupa somn. De asemenea, senzatia de anxietate este amplificata de orice factor, iar mamicile se simt foarte confuze, ingrijorate, in special din cauza modificarilor fizice, astfel ca se simt tot mai triste. In plus, acestea isi pierd cu usurinta increderea in sine, dar si in cei din jur si se simt coplesite de orice situatie, oricat de marunta ar fi.


Cu toate ca este foarte deranjanta, aceasta anxietate se poate inlatura cu ajutorul specialistilor, insa este important ca mamicile sa se odihneasca, sa se hraneasca si sa consume lichide, sa adopte un stil de viata sanatos si sa fie sustinute de familie si prieteni.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu