vineri, 31 octombrie 2014

Ce fel de oameni...

             Am fost recent la o conferinta pe tema incalzirii globale si am stat langa niste persoane care se bateau cu pumnii in piept cand afirmau niste porcarii (ca in alt mod nu pot sa le spun). Respectivii indivizi spuneau cu voce tare si chiar incercau sa gaseasca argumente la faptul ca panourile fotovoltaice au exact acceasi intrebuintare pe care o au si panourile solare termice.
             M-a bufnit rasul cand am vazut cu cata convingere afirmau prostiile astea si am stat vreo ora sa le explic ca de fapt panourile solare termice sunt folosite DOAR pentru producerea energie termice, adica a caldurii, iar panourile fotovoltaice sunt folosite pentru a produce curent electric.
Ei nu putea sa inteleaga ca elementul cheie din panourile fotovoltaice este reprezentat de celula fotovoltaica care in contact cu radiatia generata de soare incepe sa produca energie electrica. Daca la inceput, tehnologia panourilor fotovoltaice era folosita doar in mediul industrial, de cativa ani incoace a inceput sa fie folosite si de oamenii de rand in locuintele individuale.
             Pacat ca inca nu se pune accentul pe asa ceva si pretul intial al investiei este inca destul de mare....lucru care de altfel sperie majoritatea oamenilor.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu