vineri, 20 mai 2016

Frauda in Google Adwords

Campaniile publicitare de tip pay per click (PPC) s-au dovedit a fi foarte eficiente, motiv pentru care sunt des utilizate de catre cei care detin un site sau un produs pe care doresc sa il promoveze. Insa, aceste campanii aduc si aspecte negative, precum unii internauti care decid sa iroseasca bugetele de campanie alocate de altii, apasand de mai multe ori pe reclame pana la epuizarea sumei stabilite pentru o anumita zi.

Din fericire, aceasta problema pare ca si-a gasit rezolvarea cu ajutorul www.clickbrainiacs.com, un software bine realizat ce este capabil sa monitorizeze adresele IP care inregistreaza un comportament suspect. 


ClickBrainiacs este gratuit in prima luna, astfel ca poate fi testat de oricine. Pentru acest lucru este nevoie de o adresa de e-mail valida, unde se va primi un link pentru confirmare. Dupa ce are loc confirmarea contului, utilizatorul ClickBrainiacs va primi un cod unic de urmarire, asemanator celui oferit de Google Analytics, care va trebui atasat fiecarei pagini care se doreste a fi monitorizata, adica cele care au reclame. Implementarea codului este usor de realizat, ea facandu-se prin accesarea sursei paginii si lipirea codului primit inainte de inchiderea etichetei „head”.

Astfel, dupa doar 10 minute, ClickBrainiacs va incepe monitorizarea activitatii site-ului inscris, iar in momentul in care se sesizeaza o activitate suspecta, utilizatorii vor fi anuntati prin e-mail. Dupa expirarea primei luni, utilizatorii isi pot alege unul din patru pachete special concepute, in functie de cateva tipuri de clienti. Preturile incep de la 15 dolari pe luna si scad pentru cei care isi doresc sa urmareasca mai multe multe site-uri si au un numar mare de vizitatori, in timp ce pentru agentii, pretul poate fi negociat.


Asadar, ClickBrainiacs reprezinta cea mai buna modalitate de stopare a fraudelor comise in acest domeniu al publicitatii, iar bugetele alocate nu vor mai fi consumate intr-un mod inutil.